חוגים לילדים המינון הנכון/ליאת קרן (מתוך כתבה של Y-NET הורים | פורסם:  08.09.16 , 13:10)

 | עדכון אחרון: 11/12/2019 10:36

חוגים לילדים - המינון הנכון

ליאת קרן

למה בעצם שולחים את הילדים לחוגים? כדי לפתח מיומנויות שונות וכדי להוציא אותם מהבית ולפגוש ילדים בני גילם עם תחומי עניין משותפים. החוגים הם זכות ולא חובה. החוגים הם בשבילם ועבורם - כלומר הם לא אמורים להגשים את חלומות הילדות של ההורים אלא את אלו שלהם עצמם.

 שיחה מקדימה

שבו עם כל ילד לשיחה כדי לשמוע ממנו אילו כישורים היה רוצה לפתח וללמוד. שתפו אותו בתקציב החוגים והכינו אותו מראש לכך שאולי לא ניתן יהיה ללכת לכל החוגים שהיה רוצה. דברו איתו על סדרי עדיפות - איזה חוג היה רוצה מקום ראשון/שני ולמה. הסבירו לו שחוגים הם זכות, אך מהרגע שבוחר בחוג ונרשם אליו יש לו מחויבות לחוג וזה דורש התמדה והגעה רציפה.

 

 קצת על תחומי החוגים השונים:

 

פיתוח הקיים - לכל ילד יש כישורים שונים, יכולת מיוחדת ומשהו שהוא אוהב לעשות. חוג יכול להיות דרך נפלאה ומהנה לפתח את היכולות שלו, למשל חוג יצירה, כדורגל, מדע, דרמה, במילים אחרות להפוך מקצוען בתחום בו הוא טוב ממילא.

 

התנסויות חדשות בתחום מוכר - חוגים הנותנים מענה לנטייה הטבעית של הילד אך בהתנסות שונה וחדשה. למשל טניס, כדור-עף או התעמלות מכשירים לחובבי הספורט ופיסול בעיסת נייר, תכשיטנות, או קומיקס לחובבי היצירה.

 

התנסויות חדשות בתחומים חדשים - חוגים הנותנים לילד הזדמנות להתנסות בדבר החורג מהנטייה הטבעית שלו ומאפשרים לו להתנסות בתחום חדש ושונה.

 

חוג כמענה רגשי - חוג בהחלט יכול לתת גם מענה לצורך רגשי. למשל אומנויות לחימה לשליטה בכעסים ופיתוח משמעת עצמית, רכיבה להקשבה, כבוד הדדי והעצמה וחוגים שונים של יצירה ואמנות, המאפשרים לילד כלים לביטוי רגשי, שאינו מילולי.

 

חוג כמענה חברתי - חוגים קבוצתיים תורמים לילדים בפיתוח של כישורים כמו עבודת צוות, קבלת השונה, כבוד הדדי ועוד.

 

פרישה מחוג

נכון שחוג הוא זכות אך מהרגע שחוג נבחר והילד נרשם הוא מחויב לו ועליו להתמיד בהגעה. אם מסיבה כלשהי הוא מחליט לפרוש דברו איתו בניסיון להבין מה הסיבה העומדת מאחורי רצון זה.

 

מתוך כתבה של Y-NET הורים | פורסם:  08.09.16 , 13:10

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4851642,00.html